Začínala jsem jako náborářka, nyní mám na starosti finance celého oddělení | Absolvent.cz

Začínala jsem jako náborářka, nyní mám na starosti finance celého oddělení

Jak se Barbora vypracovala až na svoji dosavadní pozici v České spořitelně a co pro to musela udělat? Čtěte dále!

Jaká byla Vaše cesta Českou spořitelnou?

Nastoupila jsem v roce 2020 na part time jako HR Team Leader v oddělení IT Resource Poolu. Po necelém roce na této pozici mi Spořka dala příležitost posunout se dál a vzít si na starost veškerou finanční správu tohoto oddělení. Nyní se starám o výplaty našich brigádníků nebo komunikaci finančních prostředků s projekty.  

 

 

Co byste poradila uchazečům, kteří by se chtěli ucházet o brigádu nebo práci v České spořitelně? 

Určitě bych doporučila pečlivou přípravu. Uchazeči musí myslet na to, že potřebují zaujmout a vyniknout mezi desítkami dalších zájemců. Chce to tedy mít pěkně strukturovaný životopis s fotkou a zajímavý motivační dopis. Také je dobré životopis upravit přímo na danou pozici. Pokud se k nám hlásí studenti na IT pozici, tak nepotřebujeme vědět, jestli má řidičský průkaz. Důležitější je uvést s jakými programy se  dosud setkal a na jaké úrovni je ovládá.  Určitě by se také neměla podceňovat příprava na pohovor. Pokud na něj uchazeče pozveme, zasíláme vždy pozvánku s informací, co bude jeho součástí. Je velký rozdíl, pokud se uchazeč dopředu připraví, než když jen doufá, že si vzpomene nebo to vymyslí na místě.

 

 

 

 

Co jako studentka na práci v ČS oceňujete?

Česká spořitelna nabízí studentům skvělé šance, jak nastartovat svou kariéru a zároveň se osobně rozvíjet. Pořádá workshopy přímo dle zájmu studentů, meetingy a akce, které by je mohly bavit, a něco si z nich i odnést. Znám plno kolegů, kteří začínali ve Spořce při studiu a nyní již pracují na plný úvazek.

 

 

 

 

Barbora Víchová

Barbora Víchová (24) v České spořitelně pracuje již druhým rokem jako Team Leader oddělení IT Resource Pool. Díky flexibilním pracovním podmínkám k tomu stíhá i studovat na Národohospodářské fakultě VŠE. Rok žila v Anglii, kde pracovala jako aupair, což byla její zatím největší životní zkušenost. Barbora miluje přírodu a pravidelně za ní jezdí na chalupu v severních Čechách. Je hodně společenská, což nejvíc ovlivňuje její volný čas, který tráví hlavně s kamarády.

 

Články ze stejné kategorie