Greyson: Spokojení zaměstnanci = spokojení klienti. Rovnice, která nám dává smysl | Absolvent.cz

Greyson: Spokojení zaměstnanci = spokojení klienti. Rovnice, která nám dává smysl

Mezi klienty společnosti Greyson patří 9 z 10 největších bank v České republice a na Slovensku. Pomáhali zavádět internet a mobile banking, který dnes využívají více než 3 miliony lidí. Síla jejich úspěchu je v sehraném týmu odborníků, který dokáže pracovat na velkých a složitých projektech. Martin Kolesár je jedním z nich. Ve firmě Greyson pracuje už od roku 2015, dnes na pozici Managing Consultanta.

„JSME SKUPINA LIDÍ, KTEŘÍ CHTĚJÍ PŘIROZENĚ SAHAT K TĚM NEJVYŠŠÍM METÁM.”

Jaká byla vaše cesta na pozici, kde jste dnes?

Už před nástupem do společnosti Greyson jsem několik let působil v oblasti consultingu pro finanční instituce, zaměřené na bankovnictví a kapitálové trhy. A stále v této oblasti pracuji. Mám za sebou startup projekty, mezinárodní projekty, práci pro mezinárodní korporaci a projekty v různých bankovních institucích tady, v České republice.

Znáte vizi a misi společnosti?

Písemná podoba vize a mise neexistuje. Všeobecně bych řekl, že základy společnosti jsou postavené na třech pilířích. Prvním je poskytování služeb našim klientům v nejvyšší kvalitě. Druhým jsou kvalitní zaměstnanci, a s tím spojený důraz na jejich vzdělávání a osobnostní růst. A třetím pilířem je firemní kultura a přístup společnosti k zaměstnancům.

Jaké jsou podle vás hlavní přednosti společnosti Greyson? Ve vztahu k zákazníkům i zaměstnancům.

Společnost se i přes rychlý růst stále distancuje od byrokratických procesů obvyklých v korporacích. Každý zaměstnanec má stejnou možnost k prezentaci svých nápadů, respektive k návrhům na zlepšení. Hlavní předností je flexibilita a rychlost s jakou se konkrétní potřeba dá interně vyřešit. To samé platí i při vztahu společnosti ke klientům.

Věnuje se vaše společnost také společensky odpovědným nebo dobročinným aktivitám?

Historicky vznikla velmi příjemná spolupráce se třemi neziskovými organizacemi. S nadačním fondem La Vida Loca jsme uskutečnili pár podpůrných akcí. Organizace se zaměřuje na opuštěné novorozence, a to projektem Život v kufříku. Loni jsme navázali spolupráci s organizací Pojďte dál, kteří nám v průběhu roku napečou, na co si vzpomeneme nebo vytvoří vánoční přáníčka. Jejich činnost se zaměřuje na postižené lidi, kteří jsou v chráněné dílně zaměstnáni. Nejintenzivnější spolupráce je nyní ale s Nadačním fondem Seňorina, pro jejíž podporu jsme už podruhé uspořádali sbírku. Tento fond podporuje lidi s Alzheimerovou chorobou a jejich rodiny, mají denní stacionář a pořádají osvětové akce.

Jaké benefity společnost nabízí svým zaměstnancům?

Greyson nabízí celou řádku benefitů. Nadstandardní odměnu za dobrou práci považuje za samozřejmost. Naši zaměstnanci jsou poměrně mladí, mimo práce je pro ně prioritou hlavně cestování, adrenalinové sporty apod. Firma se nám snaží vycházet vstříc, a to až 6 týdny dovolené nebo méně tradičními benefity jako beach volleyballem, wakeboardem, badmintonem v průběhu celého roku nebo jinými akcemi typu grilování nebo teambuildingy. Máme však i netradiční benefity. Loni jsme měli pronajatou vilu na Bali, kam můžeme jezdit odpočívat. Letos jsme pro změnu pronajali vilu na Srí Lance.

Proč by podle vás měli absolventi chtít pracovat právě ve firmě Greyson?

Těch důvodů je vícero. Mimo zajímavé a různorodé práce na projektech a práce se zkušenými lidmi, je to určitě systematické vzdělávání, individuální přístup a nadstandardní péče ze strany vedení společnosti a HR oddělení. Nejsme korporace čili se nezabýváme zdlouhavými procesy a zbytečnými formuláři. Chceme jít s dobou a trhem, vnímáme potřeby našich lidí a snažíme se tomu přizpůsobit.

Spokojení zaměstnanci, to jsou spokojení klienti. Tuto rovnici se snažíme stále rovnoměrně vyvažovat.

MARTIN KOLESÁR
Pochází z místa nedaleko Košic. Vystudoval Ekonomickou Univerzitu a absolvoval studijní pobyt na Université Jean Moulin Lyon 3 ve Francii. V Greysonu pracuje od roku 2015, dnes je na pozici Managing Consultant. Podílí se na řízení strategických IT projektů pro banky a jiné finanční instituce. Zúčastňuje se konferencí a workshopů, věnuje se náboru nových kolegů. Rád cestuje a sportuje.

10 LET PORADENSTVÍ V IT A BANKOVNICTVÍ NA TRHU V ČESKÉ REPUBLICE A NA SLOVENSKU, TO JE CESTA K ÚSPĚCHU FIRMY GREYSON

Co znamená slovo Greyson? „Vůbec nic. Spíš než na to, jak vypadáme, myslíme na to, jak přistupujeme k našim klientům a vlastním lidem. Celý business je přeci postaven na dobrých a spokojených lidech,” představuje firmu HR manažerka Alena Kastelic.

Greyson byl založený v roce 2007. Dnes jsme jednou z významných consultingových společností v České republice a na Slovensku.

Pomáháme top firmám ve střední Evropě analyzovat, vytvářet a transformovat jejich business model, organizaci a technologie, se zaměřením hlavně na bankovnictví. Orientujeme se primárně na banky, pojišťovny a poskytovatele spotřebitelských úvěrů.

Jsme tým o více než 170 profesionálech. A stále rosteme.

www.greyson.eu

https://www.facebook.com/GreysonConsulting/

Články ze stejné kategorie