Globus: Přestože jsem nováček, má moje slovo váhu | Absolvent.cz

Globus: Přestože jsem nováček, má moje slovo váhu

Obchodní řetězec Globus je na českém maloobchodním trhu považován za průkopníka v oblasti moderních technologií, které mají zákazníkovi usnadnit nákup zboží a služeb. Lukáš Pacovský, absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze, je už zhruba jeden rok součástí týmu IT odborníků, kteří mohou být na dosavadní výsledky společnosti náležitě hrdí.

Jak vůbec napadne studenta IT oboru Vysoké školy ekonomické ucházet se o místo v obchodním řetězci Globus?

To byla úplná náhoda. Mě si vlastně Globus našel sám, když mě aktivně oslovil přes jeden pracovní portál.

Jak jsi v té době vnímal značku Globus?

Právě že pozitivně, a to i díky mému bratrovi, který už léta pracuje v maloobchodu. O Globusu se na trhu obecně říká, že je to dobrý zaměstnavatel. Navíc jsme do jeho obchodů chodili rádi nakupovat.

Měl jsi více pracovních nabídek, nebo tě Globus zaujal něčím specifickým?

Absolvoval jsem rozhovory u několika společností, ale Globus mi sedl ze všech nejvíc. Na pozici, kterou mi nabízeli, jsem měl znalosti ze školy, příjemné bylo i mzdové ohodnocení. Nejvíce ze všeho si ale cením přístupu zaměstnavatele během výběrového řízení. Vůbec jsem nebyl nervózní a tak nějak cítil, že bych měl jít právě tam.

Jak vypadaly první dny v novém zaměstnání?

Naprosto v pohodě. V týmu mě přijali velmi přátelsky, což předčilo má očekávání. Hodně mi pomohl jeden kolega, který dělá stejnou práci jako já. Několik měsíců mě intenzivně zaučoval a navíc se mnou sdílel své postřehy, které mi hned ze startu daly ucelený pohled na to, jak firma vlastně funguje. 

 

Co je náplní tvé práce?

Mám na starosti funkčnost podnikového informačního systému ERP a správu kmenových dat, která jsou pro náš byznys klíčová. Pro Globus pracuješ zhruba jeden rok.

 

Pouští tě jako nováčka i k jiným projektům?

Momentálně mě už pár měsíců jeden projekt zaměstnává. Dělám na spuštění nového a modernějšího firemního systému ERP, což mi spolkne téměř 100 % pracovní doby.

 

Zmínil jsi, že máš v týmu kolegu, který rovněž kmenová data spravuje. Dělá s tebou i na tom projektu?

Dělám na něm sám. Možná také proto, že se cítím v němčině jistější. Při práci na projektu v podstatě stavím na dokumentaci, která je v německém jazyce.

 

Co na práci v Globusu nejvíce oceňuješ?

Líbí se mi, že se ke mně přistupuje jako k profíkovi. V našem týmu jsme každý odborníkem na něco jiného, a proto má moje slovo váhu, i na úrovni vrcholového managementu.

Lukáš Pacovský vystudoval informatiku na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde získal bakalářský titul. Během studií si přivydělával na brigádě překladem odborných textů z NJ do ČJ. Ve volném čase se věnuje pěší turistice, vaření nebo tvorbě grafiky.

 

 

Články ze stejné kategorie