DŮVĚRA A POZITIVNÍ NÁLADA VE FIRMĚ POSILUJE MOJI CHUŤ SE ZLEPŠOVAT | Absolvent.cz

DŮVĚRA A POZITIVNÍ NÁLADA VE FIRMĚ POSILUJE MOJI CHUŤ SE ZLEPŠOVAT

SAP ČR pomáhá více než 1 300 zákazníkům na cestě za inteligentním podnikáním. Prožijte pracovní den se Zuzanou Gočovou, která ve společnosti pracuje na pozici obchodnice v oblasti vzdělávání. Zároveň je úspěšnou absolventkou SAP Academy, speciálního programu pro mladé lidi po škole nebo s krátkou pracovní zkušeností.

8:30

Kdy do práce přijdu a v kolik hodin skončím, je zcela na mém uvážení. Důvěry firmy v její zaměstnance a v to, že i bez neustálé kontroly seshora splní všechny své povinnosti, si nesmírně vážím. Osobně ráda začínám den čtením zpráv, abych byla v obraze a věděla, co se děje i u našich zákazníků. Zkraje dne také odepisuji na nové e-maily a vyřizuji telefony, během kterých si domlouvám schůzky se zákazníky nebo s našimi obchodními partnery.

10:00

Pravidelně se potkáváme s kolegy z obchodního oddělení a sdílíme spolu výzvy, zajímavé zkušenosti a dosažené úspěchy. V kanceláři panuje pozitivní nálada, vzájemná pomoc při řešení problémů či výzev a až rodinná atmosféra, takže mě nepřekvapuje, že jsme pro SAP ČR získali už několik ocenění za nejlepšího zaměstnavatele. V SAP ČR jsem začala pracovat před čtyřmi lety, kdy jsem prošla speciálním devítiměsíčním programem SAP Academy, který se zaměřuje na vyškolení budoucích úspěšných obchodníků. Měla jsem díky tomu možnost vycestovat dvakrát do Ameriky. V Kalifornii jsem se setkala s mladými lidmi ze SAP z celého světa a do oboru pronikla prostřednictvím práce na různých projektech, a to jak individuálně, tak v týmu. V Praze jsem navíc měla svého mentora, který mi pomáhal a zasvětil mě do obchodního cyklu. Nasála jsem spoustu informací. Přesto, když jsem se stala součástí týmu obchodníků, trochu jsem se bála, že mě mezi sebe coby mladou holku jen tak nepustí. Moje obavy se však nenaplnily. Od začátku vím, že všichni míříme za stejným cílem a rozhodně nejsem jen bezvýznamným číslem v korporátním světě. O to radši zajdu s kolegy oslavit konec kvartálu společnou večeří nebo se s nimi potkám i mimo pracovní dobu, ať už jde o výlet na kole, nebo o teambuilding, kde se každoročně setkáváme i s kolegy z brněnského vývojového centra SAP Labs.

12:30

Na starosti mám zákazníky z celé republiky a pokud je potřeba, jezdím za nimi osobně. U pražských firem se snažím efektivně využít čas a setkávat se v rámci oběda. Po schůzce si vždycky najdu chvilku, abych si sepsala poznámky a tipy, které mě během setkání napadly. Zákazníci si často chválí, že SAP nabízí rychlé a hlavně komplexní řešení. Je pravda, že se o jednoho zákazníka u nás starají třeba i tři obchodníci z různých oblastí, abychom poskytli kompletní podporu a know-how.

16:00

Dnešní den se netočí jen kolem pracovních povinností. Dvakrát týdně máme ve firmě možnost zajít si na lekci jógy. Což využívám, když si potřebuji vyčistit hlavu po náročnějším dni. I z toho důvodu jsem ráda, že u nás na přelomu roku proběhla rekonstrukce, jejíž součástí bylo vyslyšení požadavku zaměstnanců na sprchový kout. Mezi další benefity pro obchodníky patří možnost využívat služební auto i k osobním účelům. Máme také nadstandardní lékařskou péči, stravenky a v případě potřeby můžeme mít individuální jazykové lekce Přestože se starám pouze o české zákazníky, angličtinu využívám k interní komunikaci každý den.

17:00

Během pozdního odpoledne, když už je větší klid, pravidelně vyřizuji administrativu. Odpovím na všechny e-maily, abych skončila pracovní den s vědomím, že jsem vyřešila, co bylo potřeba. Před odchodem si ještě napíšu seznam úkolů na další den. Z kanceláře odcházím s čistou hlavou a příští ráno vím, s čím začnu

ZUZANA GOČOVÁ (29) Pochází ze slovenského Prešova. Bakalářské studium absolvovala na univerzitě v Southamptonu ve Velké Británii. Během něj odjela v rámci programu Erasmus na rok do Španělska. Magisterský titul získala díky studiu v Praze na Vysoké škole ekonomické, kde si zvolila obor Mezinárodní obchod se zaměřením na země střední a východní Evropy. Již během studií pracovala na částečný úvazek v SAP Services, jedné z dceřiných společností SAP na českém trhu. Po škole se dostala do SAP Academy, 9měsíčního speciálního programu pro mladé talenty, jehož součástí je opakovaný trénink v Kalifornii. Nabité zkušenosti převedla do praxe poté, co se stala členem obchodního týmu SAP ČR. Zuzana miluje jídlo a cestování - obě záliby propojila při cestách do Thajska, Itálie či oblíbeného Španělska.

 

Články ze stejné kategorie