Baví mě pomáhat lidem dělat správná životní rozhodnutí | Absolvent.cz

Baví mě pomáhat lidem dělat správná životní rozhodnutí

S ředitelkou společnosti TechHunt Marií Novotnou se bavíme o tom, jak se dostala k práci headhunterky, co ji na tom baví, a proč může vaše setkání s ní nebo jejími kolegy změnit pozitivně život i vám.

Jak jste se dostala k TechHuntu?

Jak už to v životě bývá, v podstatě náhodou. Díky své povaze jsem se už během mateřské dovolené zapojovala do různých startupových projektů, kde jsem předávala své osobní znalosti a zkušenosti ostatním lidem a snažila se je tak posunout dále – v životě, kariéře, vztazích atd. Jedním z těchto projektů je TechHunt, kde jsem dostala možnost se z oblasti marketingu naplno přesunout do oblasti personálního marketingu. Personální marketing mě vždy velmi zajímal, ale až s TechHuntem jsem se mu začala věnovat naplno.

Co vás na vaší práci baví?

Baví mě pomáhat studentům, absolventům a zkušeným odborníkům dělat správná životní rozhodnutí. Kdo mě zná i v osobním životě, ví, že když mohu, ráda pomůžu, předám své zkušenosti a posunu tak své okolí dále, než je nyní. Jsem komunikativní člověk a líbí se mi na mé práci osobní přístup, který klientům věnuji. Každý člověk je jiný a potřebuje jiný přístup. Proto preferuji osobní komunikaci a individuální schůzky, abych zjistila o svých klientech co nejvíce a dokázala pro ně pak najít tu nejvhodnější kariérní cestu. I když někdy není nejjednodušší.

Proč TechHunt pomáhá také studentům a absolventům?

Opět vycházím ze své osobní zkušenosti. Po absolvování gymnázia jsem si vůbec nebyla jistá tím, co chci v životě dělat a ani jsem nevěděla, podle čeho se rozhodnout. Někdo chce být právník jako otec, někdo má rád zvířata, tak chce být veterinář a někoho baví už na střední škole programovat, tak si chce místo vysoké školy raději rozjet vlastní byznys. Důvody jsou různé. Já sama jsem v tu dobu vůbec nevěděla, kam bych chtěla směřovat, a tak jsem se rozhodla podle toho, co mě v tu dobu bavilo. Byla to historie a literatura, a tak jsem šla studovat kulturní historii.

Už v prvním ročníku jsem věděla, že to není pro mě. Jako extrovertka, která ráda pracuje s lidmi, mě na studiu bavila pouze průvodcovská praxe na hradě, kde jsem měla osobní kontakt s návštěvníky. Jinak bylo moje studium většinou jen o čtení knih nebo o návštěvách archivu. I proto byla až druhá vysoká škola mojí správnou volbou, i když jsem nejdříve „vyplýtvala“ několik let času studiem špatného oboru.

Už během školy jsem však zúročila své zkušenosti prací pro mezinárodní poradenskou firmu PricewaterhouseCoopers Česká republika (PwC), kde jsem pracovala několik let v marketingovém oddělení. Nejen práce v PwC, ale následně i několik let v pivovaru Bernard, tedy dvě velmi zajímavé příležitosti a zkušenosti v mém životě, mě postupně vedly k personálnímu marketingu, který dělám nyní prostřednictvím TechHuntu. Přijde mi totiž škoda, když někdo kolem mě nevyužije svůj potenciál naplno.

Proč se TechHunt snaží pomáhat se správným životním rozhodnutím také studentům a absolventům, je pak jednoduchá věc: aby studenti a absolventi udělali to své správné životní rozhodnutí, kterým je bezesporu i nástup do prvního zaměstnání po škole.

 

Články ze stejné kategorie