V našich videích představujeme Kaufland tak, jak ho lidé neznají | Absolvent.cz

V našich videích představujeme Kaufland tak, jak ho lidé neznají

Jak přitáhnout pozornost mladých lidí? Společnost Kaufland vsadila na ambasadoring. A udělala dobře – profil jejich ambasadorek na TikToku zaujal už více než 9 000 lidí.

Mít jednoho nebo dva ambasadory není nic výjimečného. V Kauflandu si ale vybrali pro prezentaci firmy mezi studenty rovnou dvojčata Kateřinu a Marii. Ty s nadšením pracují jako brigádnice a k tomu zvládají seznamovat veřejnost se zákulisím práce na prodejně.

 

Váš účet na TikToku holky_z_kaufu má přes 9 000 sledujících. Jak vznikl?

V září minulého roku jsme se staly součástí ambasadoring programu Kauflandu. Nějakou dobu jsme se rozmýšlely, na jakých platformách budeme vystupovat, jak celý tento projekt pojmeme. A pak nás napadlo, že nejlepší bude pracovat společně. Umíme se skvěle doplňovat a fungujeme jako tým! Proto jsme v listopadu minulého roku vytvořily TikTok profil holky_z_kaufu, na kterém společně tvoříme videa a představujeme tak Kaufland ostatním. Věnujeme mu spoustu času a sami jsme zvědavé, jak se jeho „život“ bude dál vyvíjet a jakým směrem se celý projekt bude ubírat.  

 

Který váš příspěvek je nejúspěšnější a proč myslíte, že se líbil?

Za nejúspěšnější příspěvek považujeme video s názvem „Pojď se mnou do práce“, které začíná příchodem do šatny a postupně divákům ukazuje celý náš pracovní den. Díky tomu tak mohou nahlédnout do zákulisí naší prodejny, mohou si jednoduše udělat představu o tom, co všechno je náplní naší práce, jak vše probíhá. A důvod, proč se líbí? Podle nás diváky zajímá neustále něco nového, něco co není příliš běžné, co každý den neuvidí.

 

Co v Kauflandu děláte kromě ambasadoringu?

Jelikož jsme na brigádnické pozici a nemáme přidělené své konkrétní oddělení, je naše pracovní náplň každou směnu trochu jiná. Nejvíce se věnujeme vybalování a doplňování zboží a děláme takzvanou údržbu – staráme se o to, aby byl obchod porovnaný, sbíráme prázdné kartony, rovnáme zboží… V případě potřeby chodíme také na pokladnu, kde odbavujeme zákaznické nákupy. Na směny chodíme nejčastěji společně, spolupracujeme a snažíme se odvádět práci tak, jak nejlépe umíme.

 

Jaké rady byste daly ostatním studentům, kteří uvažují o práci v Kauflandu?

Pokud vás zajímá, jaké to je pracovat v Kaufland prodejně, co všechno tahle práce obnáší, co vše se skrývá za tím, než si z regálu vezmete svoji oblíbenou věc, jestli se chcete naučit něčemu novému a poznávat nové lidi, tak rozhodně neváhejte a určitě se přihlaste k pracovnímu pohovoru. Získáte spoustu zkušeností a třeba se pro vás Kaufland stane místem, kam se budete rádi a s nadšením vracet jako my. Jako studentky si sem chodíme také ,,odpočinout“ od našich studijních povinností, je to pro nás fajn změna.

 

„Do Kauflandu si chodíme „odpočinout” od našich pracovních povinností.”

 

Jaké jsou vaše plány do budoucna? Chcete i nadále pracovat v Kauflandu, nebo se zaměříte na jiné oblasti?

V budoucnu bychom obě chtěly dál dělat práci, která nás bude bavit a naplňovat. Práci, díky které se budeme cítit užitečné, práci, která nám bude dávat smysl. Aktuálně studujeme ekonomiku, a tak není vyloučeno, že bychom pokračovaly tímto směrem, nicméně jsme otevřeny i jiným možnostem.

 

Medailonek:

Holky z Kaufu jsou dvojčata Kateřina a Marie, dvě studentky 3. ročníku vysoké školy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, které v Kauflandu pracují na brigádnické pozici od července roku 2020. Jsou nerozlučnou dvojkou – umí spolupracovat, vzájemně se tolerují a doplňují. Obě se rády učí novým věcem a poznávají nové lidi.

 

Články ze stejné kategorie