LinkedIn seriál: Pokračujeme s LinkedIn | Absolvent.cz

LinkedIn seriál: Pokračujeme s LinkedIn

Dnešní doba vyžaduje, aby uchazeči používali sociální sítě ke kontaktu se zaměstnavateli a headhuntery. Socíální sítí číslo jedna je v této oblasti zcela bez debat LinkedIn.

Co je důležité mít na LinkedIn vyplněno a proč, jste se dozvěděli v minulém článku

Na LinkedIn už máte vyplněny základní údaje, tedy jméno, fotografii, motto, souhrn pracovních zkušeností, vzdělání, jazykové a další dovednosti. Jaký je další krok? Opravdu klíčové je postupné napojování na další profesionály z oboru.

Spojení na LinkedIn

Na LinkedIn existují profesní spojení, které jsou rozdělené do 3 stupňů. Je důležité umět se v nich zorientovat. Není to nic těžkého. O jaký stupeň spojení se jedná, poznáte vždy za jménem dané osoby (označeno číslovkou).

Stupeň 1.

Jedná se o osoby, se kterými jsme napřímo spojeni. Poslali jsme jim žádost o spojení a oni ji potvrdili nebo naopak poslali žádost oni nám. Za jejich jménem tedy uvidíme číslo 1. S nimi si pak můžeme posílat neomezeně zprávy či s nimi jinak komunikovat.

Stupeň 2.

To jsou osoby, které jsou propojené napřímo s našimi spojeními 1. stupně, tedy máme nějaké společné lidi v naší síti. Za jejich jménem tedy uvidíme číslo 2. S nimi už si běžné zprávy posílat nemůžeme. Nejdříve jim musíme poslat žádost o spojení nebo InMail (ty však mohou používat jen prémiové účty).

Stupeň 3.

Osoby, které jsou propojené s našimi spojeními 2. stupně. Tedy vzdálené propojení přes někoho. Za jejich jménem najdeme číslo 3

Nezapomínejte na vyplnění dovedností

Samozřejmě poproste známé či kolegy, aby potvrdili vaše dovednosti, bude to na profilu vypadat dobře. Myslete také na to, že čím konkrétnější dovednost, tím lépe. Pokud tam vložíte Internet a myslíte to, že umíte něco vyhledat na internetu či odpovědět na e-mail, působí to pak spíše amatérsky.

Pracovní zkušenosti

Pokud ještě nemáte moc pracovních zkušeností, stejně jako do CV pište na svůj LinkedIn profil jen ty, které souvisí s vaším vzděláním či v oblastech, kterým se chcete profesně věnovat. Nezapomínejte na stručný popis, co jste na daných pozicích dělali, samotný název pozice toho recruiterům nebo headhunterům moc neřekne.

Pokud máte nějakou zajímavou pracovní zkušenost jako dobrovolník, určitě to tam také zmiňte. Vedete studentský klub pro mezinárodní studenty? Ve volném čase vytváříte nějaký zajímavý neziskový projekt nebo jste se zapojili do start-upu? Těmito věcmi se určitě pochlubte. Pracovní zkušenosti při studiu jako číšník nebo barista nejsou ideální a až tolik vás profesně neposunou, ale práce na startupu vás toho může naučit docela dost.

Nejste si se svým LinkedIn profilem jisti?

Přidejte si mě a využijte bezplatnou konzultaci.
Marie Novotná
m.novotna@techhunt.cz
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marie-novotna-05736344

Články ze stejné kategorie