ABSOLVENTI.CZ: HLEDÁNÍ PRÁCE, KTERÉ VÁS BUDE BAVIT | Absolvent.cz

ABSOLVENTI.CZ: HLEDÁNÍ PRÁCE, KTERÉ VÁS BUDE BAVIT

Ředitel studie TOP Zaměstnavatelé Jakub Hořický o vzniku mobilní aplikace, která specifickým způsobem propojuje mladé lidi s jejich budoucími zaměstnavateli.

Na začátku února proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů již 8. ročníku studie TOP Zaměstnavatelé. Do průzkumu se letos zapojilo celkem 11 577 studentů vysokých škol, kteří rozhodli, kdo je z jejich pohledu ideální volbou při hledání práce. Za projektem stojí nezisková organizace Asociace studentů a absolventů (ASA). Jejím hlavním posláním je propojovat studenty a absolventy s jejich budoucími zaměstnavateli. Protože dlouhodobě sleduje trendy a přání studentů vysokých škol, koncem roku 2017 se rozhodla vyvinout mobilní aplikaci, která bude mladým lidem "ušitá na míru" a pomůže jim s hledáním práce. Právě vyhlášení výsledků studie TOP Zaměstnavatelé bylo skvělou příležitostí novou aplikaci ABSOLVENTI.cz oficiálně představit a spustit.

INZERÁT? VÍC NEŽ NUDNÝ PR TEXT

Aplikace chce nejen pomoci studentům nastartovat jejich kariéru, ale zároveň poradit společnostem, jak se mají prezentovat. "Firmy si konečně začínají uvědomovat, že nestačí, když ukáží hezké zasedačky a předvedou líbivé benefity. Reagují tak na fakt, že mladý člověk potřebuje vědět víc. Chce zjisti, v čem se firma odlišuje od ostatních, jak má nastavený pracovní kolektiv, a zda se v ní lze realizovat a podílet se na něčem, co má přesah" vysvětluje Jakub Hořický, ředitel studie TOP Zaměstnavatelé. Což je důvod, proč se v aplikaci společnosti představují i prostřednictvím video inzerátů. "Mladé lidi už nebaví číst si anonymní dlouhé PR texty. Mnohem radši se podívají na video, které jim zároveň zprostředkuje emoce. Když se v nabídce objeví Franta, který do týmu hledá nového člověka, a ukáže, s kým a na čem budou pracovat, hned budou vědět, zda pro firmu chtějí pracovat," říká ředitel studie.

TOP ZAMĚSTNAVATELÉ

Asociace studentů a absolventů má díky analýzám dat dobrý přehled o tom, které společnosti napříč obory mladé lidi zajímají. A tak se v aplikaci objevují nabídky na práci, stáže, brigády či trainee programy od těch studenty nejpreferovanějších. "Mezi oblíbence dlouhodobě patří ŠKODA AUTO, Skupina ČEZ, poradenská firma KPMG, telefonní operátor T-Mobile a IKEA Česká republika. Všechny jmenované spojuje fakt, že jde o velké firmy s prostorem věnovat se mladým lidem a nabídnout jim příležitost růst a vzdělávat se," vysvětluje Jakub Hořický.

KARIÉRNÍ PRŮVODCE

A jak na to? Coby uživatel si zdarma stáhnete aplikaci do chytrého telefonu. Vytvoříte si profil, do kterého si můžete nahrát životopis nebo si vytvořit jeho základní šablonu, s níž budete reagovat na pracovní nabídky. Zadáte oblast, ze které chcete inzeráty dostávat i konkrétní typy pozic. Když se objeví nový příspěvek, přijde vám na něj upozornění. Vše si řídíte sami. Na profilu si můžete zpětně prohlédnout seznam společností, se kterými jste byli v kontaktu. "Protože máme k dispozici tým zkušených recruiterů a headhunterů, v další fázi bychom chtěli v aplikaci nabídnout možnost kariérních rad a rozvoje. Naši HR odborníci mají možnost uživatele na základě jeho životopisu a preferencí nasměrovat zajímavým směrem," říká Jakub Hořický. V následující etapě chce aplikace propojit absolventy i se školami, ze kterých vyšli a podpořit tak vznik vzájemně se podporující komunity.

Články ze stejné kategorie