9 cool vychytávek, které vám OBROVSKY usnadní život na koleji | Absolvent.cz

9 cool vychytávek, které vám OBROVSKY usnadní život na koleji

Život na koleji je jenom pro silné jedince. Kromě odolných jater to chce taky pevné nervy. Ale naštěstí! tu pro vás máme 9 skvělých věciček, které vám ušetří spousta času, energie a starostí.
  1. Kvalitní sluchátka

Taková, která vám dokonale umlčí okolní svět. Hodí se, když se potřebujete učit, ale váš spolubydlící s někým telefonuje, hraje na noťasu, zpívá si…  – nebo vás jakkoliv jinak ruší.

Jsou k užitku i ve večerních hodinách, když si váš soused do pokoje přivede návštěvu opačného pohlaví.

  1. Mini kávovar

Kofein je hnací palivo lidstva. Bez něj byste si nevyřídili ani nový pas na úřadě. Právě pracující lid a studenti – ti ho potřebují nejvíce. Během probdělých študáckých nocí by za něj (a bez něj) zabíjeli.

Jasně, postačí rychlovarka. Jenže… ta není tak cool.

  1. Mini grill (když už jsme u těch „mini“)

Je teplo a všichni jsou venku. Sluníčko pálí jak o život, pivo teče proudem – a jedině grill to líné odpoledne dotáhne k dokonalosti.

Navíc si představte, až vás ostatní studenti uvidí, jak se soukáte ven z kolejí s mini grillem v ruce. Budete za frajery. A kromě vůně marinovaného masa ucítíte ještě jejich tichou závist.

  1. Mini lednička (do třetice všeho nej)

Bez papání to nejde. A mít ho hned po ruce, to je ráj. Nebo snad chcete přežívat jenom na čínských polévkách, konzervách a pizze?

  1. Přenosná Power Banka

No jó, to jsou dneska ty mladý. Furt do těch displejů čučou, furt ňáký ty jejich internety…

Přiznejte si: tohle je otázka života a smrti. Říká se, že člověk vydrží bez vody až 5 dní. S vybitým mobilem jeví známky přicházející smrti už po jedné hodině. A po pouhých pěti minutách u něj můžeme pozorovat příznaky rostoucí deprese.

  1. Kondomy

Největší vynález lidstva hned po penicilinu a telefonu. Trumfnout to může snad už jenom lék na rakovinu.

Tohle je „vychytávka“, na kterou se na kolejích často zapomíná. Život tam vám sice nijak extra neusnadní, ale za to vám ulehčí na celý další zbytek života.

  1. Úložný prostor

Máme na mysli ten v posteli. To je luxus, kterým sice neoplývá každá kolej, ale pokud patříte k těm šťastnějším – rozhodně ho využijte.

Na oblečení. Na kosmetiku. Na učebnice a sešity. Nebo jako úschovu pro tajný deníček či zásoby mari... marcipánu. Místa je málo, tak je třeba využít každý kout.

  1. Prodlužovák

Dvě zásuvky jsou někdy (čti často) málo. Naštěstí byl Bůh milostivý a dal vzniknout tomuto zázraku.

Ušetří vám nejednu hádku se spolubydlícím.

  1. Bible

Když zítra začíná zkouškové

… i z něvěřícího Tomáše je rázem věřící.

 

Zdroj: Fastweb (zkráceno a upraveno)

Články ze stejné kategorie

Potraviny vhodné při studiu

Aby mohlo tělo, včetně našeho mozku správně a naplno fungovat musíme mu dát dostatek kvalitního paliva. Když do benziňáku natankujete naftu, moc daleko s ním nedojedete.