APLIKACE ABSOLVENTI.cz - pomocník při hledání nejen part time práce | Absolvent.cz

APLIKACE ABSOLVENTI.cz - pomocník při hledání nejen part time práce

Rozhovor s pracující studentkou Helenou o aplikaci ABSOLVENTI.cz.

Helčo, jsi studentka vysoké školy, která částečně pracuje. Co děláš a jak jsi se k dané práci dostala? Tipy na několik zajímavých pracovních nabídek na part time jsem našla letos na jaře v aplikaci ABSOLVENTI.cz. O ní jsem se jako o novince dověděla ve studentském časopise, který se rozdával u nás na vysoké škole. V tu dobu jsem již pracovala v korporátu, ale to úplně nebylo pro mě, proto jsem hledala další možnosti. Odpověděla jsem v aplikaci ABSOLVENTI.cz na inzerát, vybrali mě a nyní dělám marketingovou podporu v jedné menší firmě, kde mohu práci kombinovat se studiem, což je ideální.

Co se ti jako studentce na aplikaci líbí?

Pomohla mi najít práci na part time ke studiu, což jako studentka oceňuji. Líbí se mi, že je celkem přehledná. Ideální pro aktivní studenty jako jsem já. Jsou zde stáže, part time pracovní příležitosti nebo absolventské pozice. Líbí se mi, že jsou tam příležitosti od velkých, známých firem, které mimo jiné vypadají dobře v životopise, ale i firem, které jsem dosud moc neznala. Skvělé jsou již zmiňované stáže a praxe (nejen brigády), které jsou hodně užitečné pro studenty, kteří chtějí nahlédnout do daného prostředí. Dříve jsem stáže a trainee programy složitě hledala, především na webech jednotlivých firem, což bylo docela časově náročné. Nejvíc se mi líbí, jak rychle a jednoduše lze na pracovní nabídku, co mě zaujme, reagovat. To byl i můj případ.

Co jsi našla v aplikaci za zajímavé funkce?

Zaujal mne seznam TOP zaměstnavatelů včetně zajímavých video inzerátů. Líbí se mi, že si mohu zvolit oblasti, ze kterých mi pak chodí upozornění na nové pracovní nabídky, takže je aplikace sleduje za mě. Zaznamenala jsem, že se chystají další funkce, na to se těším. Je možné, že ji pak budu využívat častěji. Mám ráda věci a aplikace, které mi šetří čas, abych se pak mohla věnovat nejen studiu, ale i pracovní praxi a koníčkům.

Co bys tam jako studentka ještě navíc uvítala?

Rozdělení příležitostí do samostatných složek na stáže, praxe, brigády a práce. Právě jako studentku mě momentálně zajímají hlavně part time nabídky, tak abych je měla všechny na jednom místě a snadno se k nim dostala. Kategorii ,,práce“ bych zase začala využívat s blížícím se koncem studia. A jak již bylo zmíněno, určitě možnost nastavit si individuální filtry podle sebe. Celkově se mi koncept aplikace moc líbí a myslím, že na trhu něco podobného chybělo. Na druhou stranu si i díky těmto otázkám, co mi pokládáte, uvědomuji, jak náročný proces musí být vývoj takové aplikaci ke spokojenosti všech, a zároveň maximálnímu využití pro uživatele. Klobouk dolů všem, co za myšlenkou a vývojem takové aplikace jsou.

-------------------------------

HELENA KAVALCOVÁ (24)

Studentka Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů na České zemědělské univerzitě v Praze. Díky aplikaci ABSOLVENTI.cz se Helena již během studia přesunula do úplně jiné oblasti, aby zjistila, co dalšího ji bude v rámci budování její kariéry bavit – marketing, administrativa, projektová práce. Z korporátu do malé firmy. Když zrovna nestuduje nebo nepracuje baví ji hiking, cestování na nejrůznější místa po světě, focení, shuffle dance a trénování dětí.

Články ze stejné kategorie